Home > Recepten

Yoghurt-vers fruithoorntjes, knapperig

2 vellen diepvries fillodeeg (Easy Bakery), ontdooid

200 gr aardbeien in vieren

1 eetlepel Crème de Cassis

1 roze grapefruit in partjes

2 perziken in partjes

100 gr Griekse yoghurt

1 takje verse munt

4 ingevette roomhoornvormpjes

een ingevette bakplaat
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de fillodeegvellen elk in 4 stroken van 6 cm breed.

Rol om elk roomhoornvormpje losjes 2 stroken deeg, begin bij de bovenkant en werk naar het puntje toe; het vormpje moet helemaal zijn bedekt.

Bak de hoorntjes op de bakplaat in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin.

Laat ze afkoelen en haal ze voorzichtig van de vormpjes.



Vulling:

Laat 100 gr aardbeien met de likeur 5 minuten zachtjes koken en pureer ze.

Schep de rest van de aardbeien met de grapefruit en de perziken om, verdeel dit over de hoorntjes en leg de hoorntjes op de bordjes.

Schep de yoghurt en de aardbeiensaus erbij en garneer met muntblaadjes.