Kokos-banaanpannenkoeken (Bengaals dessert) |
|
5 rijpe bananen 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels bruine rietsuiker 2 eieren zout 100 gr geraspte kokos 150 gr bloem 1 theelepel bakpoeder 3 dl melk en/of kokosmelk boter Voor het garnituur: rietsuiker geraspte kokos |
|
BereidingPrak de bananen met het citroensap en 1 eetlepel rietsuiker fijn.Klop de eieren met de rest van de suiker schuimig. Voeg zout toe en meng er de fijngeprakte bananen door. Voeg de kokos toe. Zeef de bloem en het bakpoeder en doe ze bij het mengsel. Voeg de melk toe en meng tot een soepel deeg, dat als een lint van de lepel loopt. Smelt een klontje boter in een pan en bak er pannenkoekjes van 13-14 cm diameter in. Serveer de kokos-banaanpannenkoekjes opgerold of dichtgeplooid, eventueel met wat extra kokosrasp en rietsuiker en een kopje koffie of thee. |
Home > Recepten