Home > Recepten

Kokos-cheesecake

1 pak theebiscuits

200 gr zeer fijne tafelsuiker

4 eetlepels bloem

1 eetlepel kokosextract

een snufje zout

4 grote eieren

1 blikje kokoscrème

1 bekertje zure room

verse kokoskrulletjes (net als boterkrulletjes)

4 grote pakjes Mon Chou (op kamertemperatuur)

3 flinke eetlepels gesmolten roomboter
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng de theebiscuits met de roomboter en druk dit op de bodem en tegen de rand (3 cm hoog) van een springvorm van 20 cm.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Klop de MonChou in een grote kom met de mixer op hoge snelheid tot een zachte crème.

Voeg, met de mixer op lage snelheid, één voor één de suiker, de bloem, het kokosextract, het zout, de eieren, de kokoscrème en de zure room toe.

Klop 2 minuten door en ga af en toe met een spatel door de kom.

Doe het mengsel op de theebiscuits-bodem in de springvorm en bak de taart 1 uur en 20 minuten in de oven.

Laat de taart afkoelen en zet hem daarna zeker 6 uur in de koelkast tot hij ijskoud en stevig is.

Maak flinterdunne kokoskrulletjes.

Maak de cheesecake, als deze stevig is, met een spatel voorzichtig van de rand van de springvorm los en versier hem met de kokoskrulletjes.

Voor een leuk kleurcontrast kunt u, voordat u de kokoskrulletjes erop legt, een dun laagje mangoschijfjes op de cake leggen.