Home > Recepten

Krakelingen 2

10 gr verse gist

1 dl lauwe melk

1 mespunt zout

40 gr suiker

200 gr tarwebloem

40 gr zachte roomboter

1 klein ei



Voor het bestrijken en de garnering:

20 gr roomboter

30 gr suiker

1 zakje vanillesuiker
  • Omschrijving recept: Koekjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de melk in een beslagkom, brokkel de gist erin en toer het glad.

Voeg het zout, 1 theelepel suiker en bijna alle bloem toe, kneed dit door elkaar en laat het afgedekt 30 minuten n rijzen.

Roer de roomboter met de rest van de suiker en het ei tot een schuimige massa en kneed die samen met de rest van de bloem door het gerezen deeg.

Verdeel het deeg in 10 porties en rol hier stengels van van ± 30 cm lang.

Modelleer ze, leg ze op een met bakpapier bedekt bakblik en laat afgedekt nog 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 225°C en bak de krakelingen ± 10 minuten in het midden van de oven.

Smelt intussen de boter.

Vermeng de suiker op een diep bord met de vanillesuiker.

Bestrijk de gebakken krakelingen met de gesmolten boter en haal ze door de suiker.

U kunt ze ook met poedersuiker bestrooien.