Krentenbrood |
|
250 gr rozijnen 100 gr krenten 500 gr gezeefde bloem 10 gr zout 35-40 gr verse gist ± 2 1/4 dl lauwwarme melk 1 theelepel suiker 1/2 losgeklopt ei 50 gr gesmolten boter kaneel |
|
BereidingWas de rozijnen en de krenten, laat ze in zoveel heet water dat ze netonder staan ± 30 minuten wellen en droog ze met keukenpapier. Vermeng de bloem en het zout in een kom. Los de gist in de melk op, roer de suiker erdoor en meng er naar smaak kaneel door. Laat de gistoplossing op een warme plaats ± 10 minuten staan tot zich belletjes hebben gevormd. Maak een kuiltje in de bloem en doe de oplossing, het ei en de boter erin. Roer met een mixer, voorzien van deeghaken, tot een soepel deeg ontstaat. Kneed en besla het deeg tot het elastisch is. Laat het deeg, afgedekt met een doek, op een warme plaats ± 1 uur rijzen. Doe het deeg in een broodvorm en zet die 45 minuten in een op 225°C voorverwarmde oven. |
Home > Recepten