Home > Recepten

Krentenbrood

250 gr rozijnen

100 gr krenten

500 gr gezeefde bloem

10 gr zout

35-40 gr verse gist

± 2 1/4 dl lauwwarme melk

1 theelepel suiker

1/2 losgeklopt ei

50 gr gesmolten boter

kaneel
  • Omschrijving recept: Brood
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de rozijnen en de krenten, laat ze in zoveel heet water dat ze net

onder staan ± 30 minuten wellen en droog ze met keukenpapier.

Vermeng de bloem en het zout in een kom.

Los de gist in de melk op, roer de suiker erdoor en meng er naar smaak kaneel door.

Laat de gistoplossing op een warme plaats ± 10 minuten staan tot zich belletjes hebben gevormd.

Maak een kuiltje in de bloem en doe de oplossing, het ei en de boter erin.

Roer met een mixer, voorzien van deeghaken, tot een soepel deeg ontstaat.

Kneed en besla het deeg tot het elastisch is.

Laat het deeg, afgedekt met een doek, op een warme plaats ± 1 uur rijzen.

Doe het deeg in een broodvorm en zet die 45 minuten in een op 225°C voorverwarmde oven.