Home > Recepten

Appeltaart, krokant

6 eetlepels Armagnac

100 gr poedersuiker

3 grote appels in heel dunne schijfjes

125 gr roomboter

12 plakken fillodeeg van 25 x 25 cm

een ingevette springvorm, 24 cm doorsnee
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng de Armagnac met 50 gr poedersuiker en marineer de appelplakjes hierin 2 uur.

Laat de appel uitlekken en vang het vocht op.

Verwarm de oven voor op 225°C.

Smelt de boter en bestrijk de Plakjes fillodeeg er dun mee.

Leg 4 plakjes deeg in de vorm en verdeel over elk plakje deeg een beetje Armagnacmarinade en wat poedersuiker.

Leg elk deegplakje gedraaid op het vorige plakje, zodat de punten verspringen en rondom de taart omhoog staan.

Leg op het vierde plakje deeg de helft van de schijfjes appel, bedruppel de appel met Armagnac en bestrooi met wat poedersuiker.

Leg hierop 2 deegplakjes met Armagnac en suiker.

Leg daarop de rest van de appelschijfjes, bedruppel ook die weer met Armagnac en bestrooi met suiker.

Dek de taart af met de laatste 4 plakjes deeg met daartussen steeds wat Armagnac en suiker.

Leg de laatste 2 deegplakjes mooi 'verkreukeld' in de vorm.

Bestrijk de bovenste deeglaag met gesmolten boter en bestrooi met poedersuiker.

Bak de taart 15 minuten in het midden van de oven.

Schakel de oven terug naar 180°C en bak de taart nog 15 minuten.

Dek de taart, als deegpunten te donker worden, met aluminiumfolie af.

Serveer de taart lauwwarm of koud en bestrooi hem voor het serveren met poedersuiker.