Home > Recepten

Gembercake, kruidig

250 gr boter

250 gr suiker

5 eieren (neem eieren van 50 gr per stuk)

250 gr bloem

1 volle eetlepel koekkruiden

4 eetlepels bakgember met siroop

poedersuiker

een tulbandvorm van 2 liter
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de ingredienten op kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 175°C (na 20-30 minuten kunt u de temperatuur eventueel tot 150°C verlagen).

Klop de boter met de suiker wit en romig.

Voeg één voor één de eieren toe en roer het beslag intussen steeds glad.

Zeef de bloem boven de kom en spatel hem met de koekkruiden en de bakgember door het beslag.

Vul de vorm voor 2/3 met het beslag, schuif hem op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake in ± 45 minuten gaar.

Bestrooi hem voor het gebruik met poedersuiker.