Home > Recepten

Kruimelvlaai

250 gr witbroodmix

25 gr boter

1 ei

1 zakje vanillesuiker

1 1/2 dl lauwe melk

1/2 liter volle melk

50 gr custardpoeder

2 eidooiers

1 klein potje rabarbermoes

75 gr koude boter

75 gr suiker

150 gr bloem
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid VeltmAN

Bereiding

Doe de broodmix met de boter, het ei, de vanillesuiker en de lauwe melk

in een beslagkom en kneed er met koele handen een soepel deeg van.

Laat het deeg op een warme, vochtige plaats rijzen, kneed het tot een bol en rol het uit tot een ronde lap die in een ronde vorm van 30 cm past.

Maak een dikke vla van de 1/2 liter melk, de custard, de suiker en de eidooiers en strijk die over de bodem uit.

Leg de rabarbermoes erop.

Maak een los kruimelig deeg van de koude boter, de suiker en de bloem en bedek de vlaai hiermee.

Bak de vlaai 30 minuten in een op 225°C voorverwarmde oven.