Home > Recepten

Kwarktaart met cranberrycompote

2-3 beschuiten

250 gr suiker

2 zakjes vanillesuiker

50 gr gesmolten boter

1/2 theelepel kaneelpoeder

750 gr kwark

1 1/2 dl slagroom

30 gr bloem

1 snufje zout

5 eieren

2 eidooiers

de geraspte schil van 1 citroen



Voor de cranberrycompote:

450 gr cranberries

1 1/2 dl verse jus d'orange

1 dl rode port
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150°C.

Verkruimel de beschuiten.

Houd 4 eetlepels kruim apart en vermeng de rest met 50 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, de gesmolten boter en het kaneelpoeder.

Vet de bodem van een springvorm in en verdeel er, met de bolle kant van een lepel, het beschuitmengsel over.

Mix de kwark, de slagroom, de rest van de suiker, 1 zakje vanillesuiker, de bloem, het zout, de eieren en de eidooiers door elkaar en meng de citroenrasp erdoor.

Giet de kwarkmassa in de springvorm, strooi het apart gehouden beschuitkruim erover en bak de taart ± 90 minuten onderin de oven.

Laat de taart in de vorm afkoelen.

Snijd de rand met een scherp mes los, open de vorm en zet de kwarktaart minstens 6 uur in de koelkast.

Maak intussen de cranberrycompote.

Breng alle ingredienten al roerend aan de kook en kook de cranberries ± 30 minuten tot ze openspringen.

Laat de compote afkoelen en bewaar hem tot het gebruik in de koelkast.

Snijd punten uit de taart, zet ze op bordjes en schep er een beetje cranberrycompote op.