Home > Recepten

Cake-appeltaart, luchtig

200 gr bloem

125 gr boter

125 gr kristalsuiker

1 klein zakje bakpoeder

1 zakje vanillesuiker

3 eieren

3 zachtzure appels

100 gr rozijnen

3 theelepels citroensap

20 eetlepels rum

10 eetlepels paneermeel

3 eetlepels suiker voor de garnering
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in schijven.

Strooi wat suiker en citroensap over de appels en zet ze (tegen het bruin worden) in het donker weg.

Wel de rozijnen in heet water met rum.

Voeg de boter en 125 gr suiker bij elkaar en meng dit in een grote kom.

Voeg onder het mengen één voor één de eieren toe (het mengsel moet romig en

luchtig blijven).

Roer hierna de bloem en het bakpoeder door het mengsel en voeg als laatste de rozijnen toe.

Beboter een springvorm van 22 cm doorsnee en bestrooi de binnenkant met paneermeel.

Doe er het beslag in, druk de appelschijven in het deeg en bak de taart op 175°C in het midden van de oven in 45 minuten gaar.