Home > Recepten

Meringue met aardbeien en amandelen

Voor de cake:

50 gr boter

100 gr witte basterdsuiker

1 vanillestokje

4 eidooiers

125 gr bloem

1 theelepel bakpoeder

3 eetlepels melk



Voor het eiwitschuim:

4 eiwitten

1 mespunt zout

225 gr witte basterdsuiker

50 gr geschaafde amandelen



Voor de garnering:

450 gr aardbeien

3 dl stijfgeklopte slagroom

poedersuiker

2 ingevette springvormen van 20 cm doorsnee

bakpapier
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Cake:

Bekleed de bodems van de springvormen met bakpapier.

Knip voor de wanden een reep bakpapier die ± 3 cm hoger is dan de wanden en zet deze in de vorm.

Klop de boter met de basterdsuiker tot een dik, romig mengsel.

Snijd het vanillestokje in, schraap het merg eruit en roer het door het botermengsel.

Klop de eidooiers één voor één door het botermengsel.

Zeef de bloem en het bakpoeder en klop ze samen met de melk om en om door het eidooiermengsel.

Verdeel het beslag over de 2 springvormen en strijk het glad.



Eiwitschuim:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Klop de eiwitten met het zout stijf en klop er de helft van de basterdsuiker door tot een glanzende massa ontstaat.

Klop de rest van de basterdsuiker erdoor en verdeel het mengsel over het cakebeslag in de 2 vormen.

Bestrooi 1 schuimlaag met geschaafde amandelen.

Bak de taartlagen in het midden van de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar (het gebak laat dan al een beetje los van de wanden).

Laat de taartlagen uit de oven ± 5 minuten afkoelen, haal ze uit de vorm en laat ze op een rooster verder afkoelen (met de cakelaag naar onderen).



Afwerking:

Houd 8-10 aardbeien achter en snijd de rest in plakjes.

Bestrijk de schuimlaag zonder amandelen dik met slagroom en leg er de plakjes aardbei op.

Leg de andere taartlaag erop (de schuimlaag boven) en druk licht aan.

Garneer met de hele aardbeien en bestrooi met poedersuiker.