Home > Recepten

Meringuebakjes met ijs en vruchten

3 eiwitten

zout

200 gr suiker

400 gr vruchtenijs (bijvoorbeeld aardbeien, banaan en pistache)

150 gr gemengd fruit (bijvoorbeeld frambozen, bosbessen)

6 toefjes munt

een spuitzak met grote ronde spuitmond
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop in een kom de eiwitten met zout stijf.

Voeg deel voor deel de suiker toe en blijf kloppen tot een stevige en glanzende massa is ontstaan..

Verwarm de oven voor op 160°C.

Doe het eiwitmengsel over in de spuitzak en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat 6 cirkels (8 cm doorsnee) met een opstaande rand.

Laat de meringuebakjes in het midden van de oven in 1 uur drogen en laat ze dan op een rooster afkoelen.

Schep in elk bakje 3 bolletjes ijs en verdeel het fruit erover.

Garneer met toefjes munt.