Home > Recepten

Meringues met chocolade-ijs

1/2 citroen

5 eiwitten

zout

125 gr fijne tafelsuiker

125 gr poedersuiker

1 theelepel maïzena

chocolade-ijs

een met bakpapier beklede bakplaat
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 100°C.

Wrijf een kom met de citroen in.

Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en voeg beetje bij beetje de tafelsuiker toe.

Klop tot er stijve pieken ontstaan en spatel er de poedersuiker en de maïzena door.

Leg met 2 lepels grote bergen schuim op de bakplaat en laat die in het midden van de oven 2-3 uur drogen.

Laat afkoelen.

Hol de meringues aan de onderkant iets uit en vul ze met ijs.

Bestrooi ze eventueel met cacaopoeder.