Millefeuille met zomerfruit |
|
Voor het deeg: 6 plakjes (roomboter)bladerdeeg 1 losgeklopt ei 2 eetlepels poedersuiker Voor de vulling: 1 ei 1 eidooier 25 gr suiker 20 gr gezeefde bloem 2 dl melk 1 theelepel vanille-essence 1 1/2 dl slagroom 1 eetlepel suiker 350 gr gemengd zomerfruit poedersuiker |
|
BereidingDeeg:Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze dun uit tot een lap van 30 x 30 cm. Leg het deeg op een bakplaat, prik het in en bestrijk het met losgeklopt ei. Bak het boven in de oven in 12-15 minuten goudbruin. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrooi het deeg met 1 eetlepel poedersuiker en laat die onder de grill in een paar seconden karameliseren. Snijd het deeg in 3 repen. Keer ze om, strooi er 1 eetlepel poedersuiker over en laat ook die karameliseren. Laat ze op een rooster afkoelen. Room: Klop het ei met de eidooier en de suiker en spatel er de bloem door. Breng de melk aan de kook en klop hem in een dun straaltje door het eimengsel. Schenk het geheel terug in de pan en klop het tot een dikke gebonden vla. Giet de vla in een koude kom, roer er de vanille-essence door en dek af met plasticfolie. Klop de slagroom met de suiker stijf en spatel hem door de vla. Mille-feuille: Stapel de repen bladerdeeg op elkaar met daartussen lagen van 1/4 deel van de room, de helft van het fruit en 1/4 deel van de room. Bestrooi met poedersuiker. Snijd het gebak in dunne plakken. |
Home > Recepten