Home > Recepten

Aardbeientaartjes, mini-

Voor de bodem:

1 eidooier

1 eetlepel heet water

50 gr suiker

1 zakje vanillesuiker

1 eiwit

25 gr bloem

25 gr aardappelmeel

1 theelepel citroenrasp

bakpoeder



Voor de vulling:

1 bakje magere kwark van 450 gr

1/8 liter slagroom

50 gr suiker

3 blaadjes witte gelatine

2 blaadjes rode gelatine

1 blikje aardbeien-vlaaivulling

papieren bakvormpjes
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

De bodem:

Klop de eidooier, het water, de suiker en de vanillesuiker lichtgeel en dik.

Klop het eiwit stijf.

Roer de bloem, het aardappelmeel, het bakpoeder en de citroenrasp door het eiwit.

Zet 20 papieren bakvormpjes op een bakplaat, schep in elk bakje een lepel deeg, bak ze 15 minuten In een op 200°C voorverwarmde oven en laat ze afkoelen.



De vulling:

Week de gelatine in ± 10 in koud water.

Pureer de vlaaivulling.

Klop de kwark met de suiker los.

Klop de slagroom met wat suiker stijf.

Verwarm een deel van de vlaaivulling in een pannetje en los daar de gelatine in op.

Roer er dan de rest van de vlaaivulling door en voeg het bij de kwark.

Spatel de slagroom erdoor.

Spuit met een stervormig spuitmondje de bakvormpjes vol en laat de taartjes minstens 2 uur in de koelkast staan.