Home > Recepten

Muffins 1

150 gr bloem

2 theelepels bakpoeder

1 mespunt zout

2 eetlepels basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

1 ei

1/8 liter karnemelk

25 gr gesmolten boter

vulling (bijvoorbeeld: 1 eetlepel cacaopoeder en 50 gr grofgehakte chocolade; of 2 eetlepels rozijnen; of 1 theelepel kaneel en 1 in blokjes gesneden appel)
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom en schep dit goed door elkaar.

Doe de basterdsuiker, de vanillesuiker, het ei en de karnemelk in een andere kom en klop het met een garde tot een glad mengsel.

Roer er de gesmolten boter door.

Schep er in een paar tellen het bloemmengsel en de vulling door; het beslag moet niet helemaal glad zijn, maar wat rommelig.

Schep de muffins in papieren bakjes of in een ingevette muffinplaat en laat ze in de oven in ± 20 minuten gaar worden.