Nectarinevlaai |
|
125 gr gemalen amandelen 125 gr suiker 125 gr zachte boter 125 gr bloem 50 gr rozijnen 60 gr suiker 500 gr nectarines 1 klein ei 1 pak witbroodmix melk boter zout |
|
BereidingKneed van de witbroodmix volgens de gebruiksaanwijzing op het pak met de melk, de boter, het ei en de suiker een soepel gistdeeg en laat dit 15 minuten rijzen (voeg eventueel 1/2 dl melk minder toe in verband met het ei).Vet de bakplaat in. Kneed het deeg door, rol het op het werkvlak uit en druk het tot een lap ter grootte van de bakplaat. Leg het deeg erop, prik het hier en daar in en bak het 10 minuten onderin een op 225°C voorverwarmde oven. Schakel de oven daarna naar 200°C terug. Overgiet de nectarines intussen met kokend water, ontvel ze, halveer ze en verwijder de pitten. Kneed een kruimeldeeg van de bloem, de suiker, de gemalen amandelen en een snufje zout. Leg de nectarinehelften in rijen op het voorgebakken gistdeeg, strooi de rozijnen er over en verdeel er het kruimeldeeg over. Schuif de bakplaat onder het midden in de warme oven en bak de vlaai in 30 minuten goudbruin en gaar. |
Home > Recepten