Home > Recepten

Peren-kwarktaart

250 gr bloem

een snufje zout

125 gr witte basterdsuiker

175 gr boter

1 1/2 eetlepel custardpoeder

1 1/2 eetlepel rum

450 gr magere kwark

3 theelepels kaneel

1 zakje vanillesuiker

3 eetlepels geschaafde amandelen

3 theelepels citroenrasp

750 gr niet te rijpe handperen

1 ei
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe 225 gr bloem, zout, 100 gr basterdsuiker en de boter in een kom, snijd met 2 messen de boter door de bloem, kneed het tot een bal en laat die in de koelkast ± 15 minuten rusten.

Roer de custard, de rum en 1 1/2 eetlepel water in een kopje tot een glad papje.

Doe de kwark, de kaneel, 2 eetlepels basterdsuiker, de vanillesuiker, de citroenrasp en de amandelen in een kom en roer dit door elkaar.

Schil de peren en roer die door de kwark.

Vet een springvorm van 22 cm doorsnee in.

Verwarm de oven voor op 175°C.

Bestuif het aanrecht met 2 eetlepels bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van 25 cm doorsnee.

Voorzie de vorm van een opstaande rand en schep het kwarkmengsel erin.

Rol de rest van het deeg weer tot een ronde lap uit en bedek de kwark hiermee.

Druk de zijkanten met een vork aan en bestrijk de bovenkant met het ei.

Bak de taart in ± 1 uur goudbruin en gaar.

Laat hem in de vorm afkoelen en zet hem dan in koelkast.



Deze kwarktaart is de dag erop nog lekkerder.