Home > Recepten

Perentaart

Voor het deeg:

150 gr bloem

50 gr suiker

zout

100 gr boter

huishoudfolie

olie



Voor de vulling:

50 gr bloem

1/4 liter melk

1 ei

200 gr amandelspijs

4 handperen

poedersuiker
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de bloem, de suiker en een mespunt zout in een kom, voeg de boter toe en snijd die met 2 messen klein.

Wrijf de boter met duim en wijsvinger door de bloem (niet kneden, want dan smelt de boter en wordt het deeg te vast).

Voeg één voor één 3 eetlepels koud water toe en kneed het met de muis van de hand snel tot een samenhangend deeg.

Gebruik niet meer water dan noodzakelijk is om er een vast deeg van te maken.

Verpak de deegbal in huishoudfolie en laat hem in de koelkast minstens 1 uur rusten.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bestuif het aanrecht met bloem.

Vet een taartvorm met een doorsnee van 24 cm met olie in.

Rol het deeg uit tot een lap die ± 2 cm groter is dan de vorm.

Bekleed de vorm hiermee en druk het deeg goed tegen de rand.

Rol met de deegroller over de rand van de vorm en snijd het overtollige deeg weg.

Doe voor de vulling de bloem, de melk en het ei in een kom en verbrokkel er de amandelspijs boven.

Klop met een mixer of garde tot er geen klontjes meer in zitten en verdeel het mengsel over de deegbodem.

Schil de peren en verwijder de klokhuizen.

Snijd de peren in kwarten en snijd iedere kwart in tweeën.

Verdeel de partjes peer met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden over de taartbodem.

Bak de taart in het midden van de oven in ± 40 minuten goudbruin en gaar.

Controleer na 20 minuten of de taart niet te bruin wordt; is dat het geval, dek de taart dan met aluminiumfolie af.

Laat de taart afkoelen en bestrooi hem voor het serveren met poedersuiker.

Geef de taart lauwwarm of koud.