Home > Recepten

Perentaartjes met warme chocoladesaus

2 plakjes diepvriesbladerdeeg

ei om mee te bestrijken

1/2 dl slagroom

1/2 zakje vanillesuiker

1 flinke handpeer

citroensap



Voor de saus:

50 gr pure chocolade

1/2 dl slagroom

1 theelepel geroosterde gehakte amandelen
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien, steek met een kopje uit ieder plakje deeg een rondje van ± 10 cm doorsnee, leg ze op een ingevet bakblik en prik ze met een vork enkele malen in.

Rol de rest van het deeg tot een vierkant van 10 x 10 cm en steek hier weer een rondje uit.

Steek dan een rondje uit dit rondje, zodat u een rand krijgt en plak dit met water op de rondjes op het bakblik.

Rol de rest van het deeg weer uit en herhaal deze procedure.

Bak de taartjes in ± 15 minuten in een op 225°C voorverwarmde oven goudbruin en laat ze afkoelen.

Klop de slagroom met de suiker stijf en spuit de room in beide bakjes.

Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes.

Besprenkel die met citroensap en leg ze in de bakjes.

Smelt voor de saus de chocolade langzaam met de slagroom.

Laat het iets afkoelen en schep de saus over de peer.

Bestrooi de taartjes met de amandelen.