Home > Recepten

Walnotenpie

300 gr bloem

150 gr koude boter

een snufje zout

1 eidooier

5 eetlepels koud water



voor de vulling:

2 eieren

100 gr suiker

1 zakje vanillesuiker

150 gr stroop

2 eetlepels boter

100 gr grofgehakte walnoten

een vorm van 26 cm doorsnee
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zeef de bloem boven een kom, verdeel de boter in kleine stukjes en doe die bij de bloem.

Voeg 5 eetlepels koud water en het zout toe, kneed het geheel tot een samenhangend deeg en laat dit 30 minuten rusten.

Rol het deeg dan uit en bekleed er de ingevette bakvorm mee (houd wat deeg over voor een deksel).

Verwarm de oven voor op 200°C.

Klop de eieren los en roer er de suiker, de vanillesuiker, de stroop, de boter en de walnoten door.

Leg de vulling op de piebodem en bedek de taart met de rest van het deeg. Prik deze 'deksel' met een vork op verschillende plaatsen in en bestrijk hem met de losgeklopte eidooier.

Zet de oven nu op 180°C en bak de taart 40 minuten.



Tip: Walnoten kunt u snel pellen door ze even in heet water te dompelen.