Walnotenpie |
|
300 gr bloem 150 gr koude boter een snufje zout 1 eidooier 5 eetlepels koud water voor de vulling: 2 eieren 100 gr suiker 1 zakje vanillesuiker 150 gr stroop 2 eetlepels boter 100 gr grofgehakte walnoten een vorm van 26 cm doorsnee |
|
BereidingZeef de bloem boven een kom, verdeel de boter in kleine stukjes en doe die bij de bloem.Voeg 5 eetlepels koud water en het zout toe, kneed het geheel tot een samenhangend deeg en laat dit 30 minuten rusten. Rol het deeg dan uit en bekleed er de ingevette bakvorm mee (houd wat deeg over voor een deksel). Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eieren los en roer er de suiker, de vanillesuiker, de stroop, de boter en de walnoten door. Leg de vulling op de piebodem en bedek de taart met de rest van het deeg. Prik deze 'deksel' met een vork op verschillende plaatsen in en bestrijk hem met de losgeklopte eidooier. Zet de oven nu op 180°C en bak de taart 40 minuten. Tip: Walnoten kunt u snel pellen door ze even in heet water te dompelen. |
Home > Recepten