Home > Recepten

Pistache-amandelbrownies

50 gr grofgehakte amandelen

50 gr grofgehakte pistache

250 gr pure chocola in stukjes

120 gr boter

4 eieren

200 gr suiker

175 gr bloem

10 gr gemalen kaneel

1 opengesneden vanillestokje

5 dl melk

50 gr pindakaas

1/2 liter yoghurtijs

extra vanillestokjes

6 ronde bakvormpjes van 10 cm doorsnee en 6 cm hoog, de wand en de bodem ingevet
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170°C.

Bedek de bodem en de wand van de vormpjes met 1/4 deel van de amandelen en pistache.

Laat de chocola en de boter in een kom op een pan met heet water smelten.

Klop de eieren met de suiker, de bloem, de kaneel en het vanillemerg tot een glad mengsel.

Klop de rest van de pistache en amandel door het chocolademengsel.

Schenk het beslag in de vormpjes en bak de brownies in het midden van de oven in 15-25 minuten gaar.

Laat ze afkoelen en neem ze uit de vorm.

Breng de melk aan de kook en los de pindakaas hierin al roerend op.

Laat deze saus in de koelkast afkoelen.

Serveer de brownies op bordjes met op elke brownie 2 bolletjes ijs.

Schenk de saus eromheen en garneer met de vanillestokjes.