Home > Recepten

Poffertjes 2

65 gr bloem

65 gr boekweitmeel

1 mespunt zout

5 gr gist

2-2 1/2 dl lauwe melk

1 klein ei

gesmolten boter

100 gr boter, verdeeld in 4 stukken

gezeefde poedersuiker
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 4
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de bloem met het boekweitmeel en het zout in een kom.

Maak in een kommetje de gist met 3 eetlepels lauwe melk tot een vloeibaar papje aan.

Maak een kuiltje in het bloemmengsel, giet hier de aangemaakte gist in en voeg het ei toe.

Doe er dan 1 1/2 dl lauwe melk bij en roer het geheel met een houten lepel of met een mixer met deeghaken vanuit het midden tot een dik, glad mengsel.

Verdun het geleidelijk met de rest van de lauwe melk en roer tot een gladde, luchtige massa is ontstaan.

Laat het beslag afgedekt op een lauwwarme plaats 1 uur rijzen.

Verwarm de poffertjespan.

Bestrijk de kuiltjes met de gesmolten boter, roer deze niet door, maar gebruik bij voorkeur het heldere gedeelte.

Roer het gerezen beslag vooral NIET door.

Vul de kuiltjes snel achter elkaar voor de helft met beslag en bak de poffertjes op tamelijk hoog vuur goudbruin.

Keer ze met een vork als de bovenkant droog is.

Verwarm de borden en leg op elk bord 1 portie.

Leg het stuk boter in het midden en bestrooi de poffertjes dik met poedersuiker.