Home > Recepten

Pruimenvlaai

250 gr witbroodmix

25 gr boter

1 ei

1 zakje vanillesuiker

1 1/2 dl lauwe melk

1 kg ontpitte pruimen

100 gr suiker

1 ei

greinsuiker
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de broodmix met de boter, het ei, de vanillesuiker en de lauwe melk in een beslagkom en kneed er met koele handen een soepel deeg van.

Laat het deeg op een warme, vochtige plaats rijzen en kneed het tot een bol.

Houd 1/3 deel van het deeg apart voor het deksel van de taart en rol de rest uit tot een plak die in een ronde lage vorm van 30 cm doorsnee past.

Leg de pruimen in de bodem en strooi er de gewone suiker over.

Rol het achtergehouden deeg uit tot een plak, snijd hier smalle repen van en leg die in een ruitmodel over de vlaai.

Bestrijk de vlaai met het ei en strooi er de greinsuiker over.

Bak de vlaai 30 minuten in een op 225°C voorverwarmde oven.