Home > Recepten

Tao Sha Kuopan (Rode pasta pancakes)

100 gr tarwebloem

1 ei

± 7 eetlepels olie

200 gr zoete rode bonenpasta (blik)

1 mango in plakjes

vanille-ijs
  • Omschrijving recept: Pannenkoeken; Nagerechten; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer de bloem, het ei en 3/4-1 dl water tot een dik beslag.

Houd 2 eetlepels beslag apart.

Verhit in een grote koekenpan 1 eetlepel olie en bak van de helft van het beslag een dunne pannenkoek.

Bak in 1 eetlepel olie een tweede pannenkoek.

Leg de bonenpasta in het midden van de pannenkoeken (een laag van ± 3 mm), vouw de pannenkoeken als een envelop dicht en plak de randen met wat beslag vast.

Verhit ± 5 eetlepels olie in de koekenpan en bak de envelopjes aan beide kanten in ± 2 minuten bruin en krokant.

Laat de envelopjes in een zeef uitlekken en serveer ze in stukjes gesneden met plakjes mango en bolletje vanille-ijs.