Home > Recepten

Appeltaart, romige

250 gr bloem

2 eetlepels bakpoeder

250 gr suiker

150 gr boter

1 ei

8 zure appels (goudrenetten)

1 pakje vanillepudding

1 zakje vanillesuiker

8 dl slagroom
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.

Meng de bloem, het bakpoeder, 125 gr suiker, de boter en het ei tot een soepel deeg.

Vet een springvorm (doorsnee 26-28 cm)met een hoge opstaande rand in en druk het deeg in de vorm uit.

Schil de appels en snijd elke appel in 8 partjes.

Zet de appelpartjes rechtop dicht tegen elkaar aan in de vorm.

Roer in een kom het puddingpoeder met de rest van de suiker, de vanillesuiker en 2 dl room tot een glad mengsel.

Breng in een pan de rest van de room aan de kook.

Roer en van het vuur af het puddingmengsel door en laat het geheel op zacht vuur al roerend even doorkoken tot een dikke vla.

Schenk de vla over de appels.

Bak de appeltaart onderin de oven in ± 1 uur en 10 minuten goudbruin en gaar.

Laat de taart in de vorm afkoelen en daarna nog minstens 14 uur in de koelkast koud worden.