Home > Recepten

Room-plaatkoek met rozijnen

Voor het deeg:

400 gr bloem

1 zakje poedergist of 25 gr verse gist

een snufje zout

75 gr suiker

75 gr boter

2 dl lauwwarme melk



Voor de vulling:

1 pakje (kook)vanillepuddingpoeder voor 1 liter

3/4 liter melk

130 gr suiker

20 gr boter

100 gr rozijnen

2 eieren

1 bakje umer (400 gr)

1/8 liter zure room
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Mix alle ingredienten voor het, laat het rijzen en leg het deeg op een bakplaat.

Maak de pudding met de melk en 80 gr suiker, roer de boter erdoor en laat het geheel afkoelen.

Verdeel de crème over de deegbodem en verdeel de rozijnen daarop.

Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.

Roer de umer, de zure room en de eidooiers met de rest van de suiker los, spatel het eiwit erdoor en strijk dit glad over de vanillecrème uit.

Bak de koek in ± 45 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.

Snijd de koek warm in stukken.