Room-plaatkoek met rozijnen |
|
Voor het deeg: 400 gr bloem 1 zakje poedergist of 25 gr verse gist een snufje zout 75 gr suiker 75 gr boter 2 dl lauwwarme melk Voor de vulling: 1 pakje (kook)vanillepuddingpoeder voor 1 liter 3/4 liter melk 130 gr suiker 20 gr boter 100 gr rozijnen 2 eieren 1 bakje umer (400 gr) 1/8 liter zure room |
|
BereidingMix alle ingredienten voor het, laat het rijzen en leg het deeg op een bakplaat.Maak de pudding met de melk en 80 gr suiker, roer de boter erdoor en laat het geheel afkoelen. Verdeel de crème over de deegbodem en verdeel de rozijnen daarop. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Roer de umer, de zure room en de eidooiers met de rest van de suiker los, spatel het eiwit erdoor en strijk dit glad over de vanillecrème uit. Bak de koek in ± 45 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven. Snijd de koek warm in stukken. |
Home > Recepten