Home > Recepten

Scones 4

225 gr zelfrijzend bakmeel

een snufje zout

55 gr boter

1 1/2 dl melk



Variaties

Zoete scones: voeg aan de droge ingredienten 55 gr fijne suiker toe.



Vruchtenscones: voeg 55 gr gedroogde vruchten en 25 gr fijne suiker toe.



Hartige scones: voeg 85 gr fijngeraspte harde kaas en 1 flinke theelepel droge Engelse mosterd, of 55 gr gehakte olijven of ansjovis toe.
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng het bakmeel en het zout in een grote kom en wrijf er met uw vingers de boter door tot een kruimelig deeg.

Meng er de melk door en vorm een deeg met een paletmes.

Kneed het deeg licht op een met bloem bestoven oppervlak en druk het uit tot een lap van 2 cm dik.

Steek er met een vormpje of kopje rondjes van 5 cm uit.

Leg de rondjes op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat en bestrijk ze met melk.

Bak ze 10 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven tot ze goed gerezen en bruin zijn.

Laat ze op een rooster afkoelen, maar eet de scones terwijl ze nog warm zijn, met veel boter, dikke Engelse room en jam.