Home > Recepten

Schwarzwälder kirschtorte 2

Cakedeeg:

350 gr bloem

10 afgestreken theelepels bakpoeder

3 afgestreken eetlepels cacao

1 mespunt zout

150 gr boter

300 gr suiker

2 zakjes vanillesuiker

3 eieren

1 1/2 dl melk



Vulling:

1 blik kersen of morellen (± 500 gr)

1/2 liter slagroom met 2 zakjes Klop-vast

4 eetlepels Kirsch of 1 flesje Kirsch-aroma

1 zakje Taartina



Garnering:

chocoladevlokken of -strooisel
  • Omschrijving recept: Gebak; Duits
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de bloem met het bakpoeder, de cacao en het zout en zeef dit mengsel.

Roer de boter met de suiker en de vanillesuiker tot room.

Voeg één voor één de eieren toe en daarna het gezeefde meel, afgewisseld met de melk.

Doe het deeg over in een beboterde springvorm van 26 cm doorsnee en bak het ± 50 minuten op de middelste richel van een op 200°C voorverwarmde oven.

Laat de taart afkoelen en snijd hem in 2 plakken.

Beleg 1 helft met onderstaande vulling:

Klop de slagroom 1/2 minuut, voeg dan de Klop-vast met 2 eetlepels Kirsch toe en klop tot de room stijf is.

Laat de kersen uitlekken, leng het vocht met water tot 1/2 liter aan, breng dit aan de kook en bind het volgens de gebruiksaanwijzing met de Taartina.

Roer er de kersen (op enkele na) door, spreid de vulling over de onderste plak uit en laat het koud worden.

Verdeel daarna ± de helft van de slagroom over de kersenmassa, leg de tweede taarthelft erop en druk die lichtjes aan.

Bestrijk de boven- en zijkant van de taart met een deel van de resterende room, doe de rest in een spuitzak en spuit de taart hiermee op.

Werk de taart verder af met chocoladevlokken en de achtergehouden kersen.