Home > Recepten

Suikerbrood simpel

1 pak witbroodmix

suikerklontjes

kaneel



Of gebruik uw eigen broodrecept; leg er voor de tweede rijstijd de klontjes en de kaneel in.

U kunt de suikerklontjes er ook doorkneden, maar dat is wat minder vriendelijk voor de handen: gebroken suikerklontjes kunnen erg scherp zijn.

Bij een goede bakwinkel zijn speciale suikerklontjes te koop die wat beter smelten en ook het goede formaat hebben. Deze klonten zijn eivormig en de suiker erin is wat fijner.
  • Omschrijving recept: Brood
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Druk na de eerste rijzing het deeg zo plat mogelijk uit tot een enigszins rechthoekige lap.

Verspreid op de lap een flinke hoeveelheid gebroken suikerklontjes (breek ze met een hamer of met de handen).

Druk de klontjes in het deeg en strooi er naar smaak kaneel over.

Rol de deeglap zo strak mogelijk op (probeer zo min mogelijk luchtbellen te laten zitten) en leg de rol in de ingevette vorm.

Laat het deeg voor de tweede keer rijzen.

Bak het brood volgens het recept op de verpakking af.