Home > Recepten

Sinaasappeltaart

250 gr couscous

2 dl sinaasappelsapconcentraat, voldoende voor 1 liter sap

1/4 theelepel zout

water

3-4 eetlepels of naar smaak suikerstroop

1/2 theelepel kaneelpoeder



Voor de vulling:

6 blaadjes gelatine, voldoende voor 4 dl sap

1 blikje mandarijnpartjes, uitgelekt

kaneelpoeder naar smaak
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng 1 dl van het sinaasappelconcentraat met water tot het totaal 6 dl is geworden.

Doe dit in een niet te klein melkpannetje en roer er de couscous, het zout, de suikerstroop en het kaneelpoeder door.

Breng het aan de kook en laat het op laag vuur ± 7 minuten zachtjes koken tot het begint in te dikken.

Giet het couscousmengsel in een ronde taartvorm, strijk het glad en laat het minstens 1 uur afkoelen.

Week de gelatineblaadjes ± 5 minuten in een beetje water.

Verdeel de uitgelekte mandarijnpartjes over de couscousbodem en strooi er wat kaneel over.

Meng de overgebleven dl sinaasappelconcentraat met water tot het totaal 4 dl is geworden.

Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze samen met het sinaasappelsap in een melkpannetje.

Roer het langzaam op zacht vuur tot de gelatine is opgelost.

Neem de pan dan direct van het vuur en giet het mengsel voorzichtig over de taart.

Laat de taart 3 uur koud staan.