Home > Recepten

Sinaasappeltaart met paranoten

3 sinaasappels

1 citroen

250 gr suiker

300 gr gehakte en geroosterde paranoten

6 eieren

2 theelepels bakpoeder

1 theelepel kaneelpoeder

1/2 theelepel piment

270 gr pure chocolade

3 3/4 dl gekoelde slagroom
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was het fruit en breng het aan de kook met zoveel water, dat het net niet onder staat.

Laat het 20 minuten trekken en nog eens 20 minuten afkoelen in het vocht.

Halveer de vruchten en verwijder de pitjes.

Hak ze met de rest van de ingredienten in een cutter of hakmolen.

Doe dit over in een vorm van 26 cm doorsnee.

Bak de taart 40 minuten in een oven van 170°C.

Smelt de chocolade, roer er de slagroom door en bestrijk de afgekoelde taart hiermee.