Home > Recepten

St.Janskoek

250 gr vloeibare bloemenhoning

300 gr vaste honing, bijvoorbeeld klaverhoning

500 gr roggebloem

50 gr koekkruiden

10 gr bakpoeder

1 dl karnemelk

25 gr fijne grein- of fijne kandijsuiker

een ingevette cakevorm
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 15
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng 1 dl water aan de kook en los hierin 100 gr vloeibare en 200 gr vaste honing op.

Doe de roggebloem in een kom en voeg de opgeloste honing toe.

Kneed het goed door elkaar en laat het ± 1 uur afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe de koekkruiden, het bakpoeder, de karnemelk, 150 gr vloeibare honing en 100 gr vaste honing bij het roggebloemmengsel en kneed alles goed door elkaar.

Doe het mengsel in de vorm, strijk de bovenkant met een natte lepel glad en strooi er de greinsuiker op.

Bak de koek in het midden van de oven in ± 1 1/2 uur gaar.