Home > Recepten

Perziktaart, snelle

5 plakjes bladerdeeg

1 blik (825 g) halve perziken

8 speculaasjes

4 lepels abrikozenjam

slagroom
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Rol 5 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg tot een lap van ± 30 cm uit en bekleed er een ingevette lage taartvorm (doorsnee 25 cm) mee.

Laat 1 blik halve perziken (825 gr) uitlekken, maar vang 4 eetlepels van de siroop op.

Verkruimel 8 speculaasjes en verdeel het kruim over de bodem.

Roer 4 eetlepels abrikozenjam met de siroop los.

Snijd de perziken waaiervormig in, verdeel ze over de bodem en bestrijk met het jammengsel.

Bak de taart in een op 200°C voorverwarmde oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar.

Garneer met toefjes slagroom.