Home > Recepten

Amandelgebak, Spaans

70 gr boter

2 eieren

4 eidooiers

100 gr suiker

85 gr zelfrijzend bakmeel

1/4 liter slagroom

1 zakje slagroomversteviger

2 eetlepels poedersuiker

250 gr mascarpone

150 gr gepelde amandelen of amandelschaafsel

2 eetlepels suiker

een taartvorm van 28 cm doorsnee

bakpapier
  • Omschrijving recept: Gebak; Spaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bekleed de vorm met bakpapier of vet hem goed in en bestuif hem met wat bloem.

Laat de boter in een steelpan smelten, maar niet bruin worden.

Klop de eieren en de eidooiers met de suiker krachtig 10 minuten.

Voeg het gezeefde bakmeel toe en vermeng alles luchtig.

Giet dan de gesmolten boter bij het deeg en schep het geheel snel door elkaar.

Vul de vorm met het beslag en zet hem ± 45 minuten midden in een op 180°C voorverwarmde oven.

Laat de taart na de baktijd even in de oven staan.

Neem hem dan voorzichtig uit de vorm en zet hem op een taartrooster om verder af te koelen.

Klop de slagroom met de versteviger en de poedersuiker stijf.

Roer de mascarpone in een aparte kom met de room los en bestrijk de taart

jier royaal mee.

Rooster de amandelen heel licht in een droge koekenpan en voeg de suiker toe.

Pas op dat het niet te donker wordt!

Laat de amandelen even afkoelen en bestrooi er de taart mee.