Home > Recepten

Speculaasjes 4

150 gr boter

125 gr lichtbruine basterdsuiker

1 theelepel zout

10 gr (= 2 afgestreken eetlepels) speculaaskruiden

200 gr zelfrijzend bakmeel

1 eetlepel melk

50 gr geschaafde amandelen
  • Omschrijving recept: Koekjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer de boter met de suiker en het zout romig en roer er dan de melk door.

Vermeng het zelfrijzend bakmeel met de speculaaskruiden, zeef het boven een kom en roer het door het botermengsel.

Kneed alles dan goed en laat het deeg minstens 1 uur rusten (beter is het

nog om het een dag te laten staan).

Rol het deeg daarna op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ± 1 cm dik en steek hieruit met behulp van vormpjes of met een mesje koekjes uit.

Smeer een bakblik in met boter en leg de koekjes erop, dik bestrooid met de geschaafde amandelen, die er licht moeten worden ingedrukt.

Verwarm de oven voor op 210°C, schuif het bakblik op de middelste richel en bak de koekjes in ± 20 minuten gaar.

Neem de koekjes met een pannenkoekmes voorzichtig van de bakplaat en laat ze laten afkoelen.