Home > Recepten

Stroopwafels 5

400 gr bloem

225 gr suiker

375 gr boter

2 1/2 theelepel gemalen kaneel

3 eieren

150 gr keukenstroop

150 gr bruine basterdsuiker

zout
  • Omschrijving recept: Koekjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zeef de bloem.

Klop 225 gr boter wit en voeg het zout, de suiker, 1 1/2 theelepel van de kaneel en de bloem toe.

Vermeng dit mengsel met de losgeklopte eieren en kneed hier een goed samenhangend deeg van.

Laat het deel op een koele plaats rusten.

Vermeng intussen op het vuur de keukenstroop met de rest van de boter, de rest van de kaneel en de bruine basterdsuiker.

Neem het mengsel, als de suiker is opgelost, van het vuur en roer tot het koud en smeerbaar is.

Maak kleine balletjes van het deeg.

Vet het warm gemaakte wafelijzer met wat boter in en bak van de balletjes kleine wafels.

Bestrijk telkens een nog warm wafeltje met een laagje van het stroopmengsel en druk er een tweede wafeltje op.

Eet de wafels warm.

Lekker met een bolletje vanilleroomijs.

Benodigdheden

wafelijzer