Home > Recepten

Tarte tatin van peer

250 gr bloem

25 gr witte basterdsuiker

zout

125 gr koude boter

1 ei

1-2 eetlepels koud water

4 stevige handperen

3 eetlepels bakgember

60 gr boter

85 gr kristalsuiker

vanille-ijs
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de bloem met de suiker en een mespunt zout.

Snijd de boter er met 2 messen door tot een kruimelig mengsel ontstaat.

Voeg het losgeklopte ei en 1 eetlepel water toe en kneed het snel tot een egaal deeg.

Voeg eventueel nog wat water toe.

Pak het deeg in huishoudfolie en laat het in de koelkast 30 minuten rusten.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil intussen de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in parten.

Smelt de boter, voeg 60 gr suiker toe en laat de suiker al roerend smelten en goudbruin kleuren.

Schenk dit mengsel in een lage taartvorm met een doorsnee van 20 cm, verdeel er de parten peer en de gember over en bestrooi met de rest van de suiker.

Rol het deeg uit tot een lap van ± 26 doorsnee en dek de taartvorm ermee af.

Stop het deeg goed tussen de randen van het bakblik en het fruit.

Prik het deeg met een vork op verschillende plaatsen in en bak de taart in de oven in ± 45 minuten goudbruin en gaar.

Laat de taart 15 minuten rusten, keer hem op een mooie schaal om en serveer hem warm in punten met een bolletje ijs.