Home > Recepten

Aalbessen-room-tompouce

75 gr rode aalbessen

2 eetlepels witte basterdsuiker

1 plakje diepvriesbladerdeeg

4 eetlepels slagroom

1 eetlepel rode bessengelei

poedersuiker
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225°C.

Was de bessen en ris ze van de steeltjes (houd 2 takjes achter).

Doe ze in een kom en schep er 1 1/2 eetlepel basterdsuiker door.

Laat het plakje bladerdeeg ontdooien en halveer het.

Vet een bakplaat in, leg het bladerdeeg erop en laat het in het midden van de oven in ± 15 minuten lichtbruin en gaar worden.

Klop de slagroom met de rest van de basterdsuiker stijf en schep de bessen erdoor.

Halveer de plakjes bladerdeeg overlangs.

Bestrijk de onderkanten met de gelei, schep de bessenroom erop en zet de bovenkanten er weer op.

Bestrooi ze met poedersuiker en garneer met een takje bessen.