Cakejes in een eigentijds jasje, traditioneel |
|
375 g zelfrijzend bakmeel 90 g boter 200 g witte basterdsuiker 3 dl karnemelk 1 ei 1 lepel muntlikeur of muntsiroop 1 lepel gehakte munt 50 g witte chocola 50 g pure chocola |
|
BereidingZeef 375 gr zelfrijzend bakmeel boven een kom en wrijf er met de toppen van de vingers 90 gr boter door.Schep er 200 gr witte basterdsuiker, 3 dl karnemelk en 1 losgeklopt ei door. Neem 1/3 deel van het deeg en roer er 1 eetlepel muntlikeur of -siroop en 1 eetlepel fijngehakte muntblaadjes door. Verdeel de helft van het witte beslag over 12 ingevette cakevormpjes of 1 ingevet muffinblik. Verdeel het muntbeslag erover en dek af met de rest van het witte beslag. Roer de deegsoorten met een satéstokje door elkaar, zodat een marmer-effect ontstaat. Bak de cakejes in een op 200°C voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar en laat ze op een taartrooster afkoelen. Smelt au bain-marie in 2 aparte pannetjes 50 gr witte en 50 gr pure chocolade. Schenk de gesmolten witte chocolade over 6 cakejes en de pure chocolade over de rest van de cakejes en laat het glazuur drogen. Benodigdheden12 cakevormpjes of een muffinblik |
Home > Recepten