Home > Recepten

Fruitcake, traditioneel

150 g boter

150 g lichtbruine basterdsuiker

2 dl water

2 lepels honing

500 g gemengd gedroogd fruit

350 g zelfrijzend bakmeel

3 eieren

kaneel

gember(poeder?)

kardemom

1 eiwit

500 g poedersuiker

2 lepels sinaasappelsap

1 thl dunne honing

geconfijte sinaasappelschil

vruchtjes
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Stoof 150 gr boter, 150 gr lichtbruine basterdsuiker, 2 dl water, 2 eetlepels honing en 500 gr gemengd gedroogd fruit onder af en toe roeren 30 minuten.

Laat het mengsel 30 minuten afkoelen.

Klop deeg van 350 gr zelfrijzend bakmeel, 3 eieren, een mespunt gemalen kaneel, gember en kardemom en het vruchtenmengsel.

Bak de fruitcake 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven en daarna 1 1/2 uur 160°C.

Laat de cake in de vorm op een taartrooster afkoelen.

Versier hem met glazuur, gemaakt van 1 eiwit waardoor geleidelijk 500 gr gezeefde poedersuiker, 2 eetlepels gezeefd sinaasappelsap en 1 theelepel dunne honing zijn geklopt.

Garneer de fruitcake met stukjes gekonfijte sinaasschil en vruchtjes.