Fruitcake, traditioneel |
|
150 g boter 150 g lichtbruine basterdsuiker 2 dl water 2 lepels honing 500 g gemengd gedroogd fruit 350 g zelfrijzend bakmeel 3 eieren kaneel gember(poeder?) kardemom 1 eiwit 500 g poedersuiker 2 lepels sinaasappelsap 1 thl dunne honing geconfijte sinaasappelschil vruchtjes |
|
BereidingStoof 150 gr boter, 150 gr lichtbruine basterdsuiker, 2 dl water, 2 eetlepels honing en 500 gr gemengd gedroogd fruit onder af en toe roeren 30 minuten.Laat het mengsel 30 minuten afkoelen. Klop deeg van 350 gr zelfrijzend bakmeel, 3 eieren, een mespunt gemalen kaneel, gember en kardemom en het vruchtenmengsel. Bak de fruitcake 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven en daarna 1 1/2 uur 160°C. Laat de cake in de vorm op een taartrooster afkoelen. Versier hem met glazuur, gemaakt van 1 eiwit waardoor geleidelijk 500 gr gezeefde poedersuiker, 2 eetlepels gezeefd sinaasappelsap en 1 theelepel dunne honing zijn geklopt. Garneer de fruitcake met stukjes gekonfijte sinaasschil en vruchtjes. |
Home > Recepten