Home > Recepten

Taart met drie laagjes, tropische

1 mango

3 eieren

50 g suiker

125 g geraspte kokos

100 g boter

50 g basterdsuiker

1/2 dl rum of melk

200 g zelfrijzend bakmeel
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vet een springvorm van 20 cm doorsnee in.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil 1 mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.

Splits 3 eieren, klop het eiwit met 50 gr suiker stijf en schep er 125 gr geraspte kokos door.

Klop 100 gr zachte boter met 50 gr basterdsuiker romig en voeg al kloppend de eidooiers en 1/2 dl rum of melk toe.

Schep er tenslotte 200 gr zelfrijzend bakmeel door.

Verdeel de mango over de bodem van de vorm, giet het beslag erover, schep het eiwit erop en maak mooie pieken.

Bak de taart in het midden van de oven in ± 50 minuten lichtbruin en gaar.

Notities

Lekker met tropische vruchtensaus uit een potje.

Benodigdheden

springvorm van 20 cm