Home > Recepten

Tulpkoekjes met ijs en chocoladesaus

4 eiwitten

120 gr suiker

80 gr bloem

80 gr boter

2 kleine potjes room

4 repen bittere chocolade

vanille-ijs
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt de boter en roer er de suiker, de eiwitten en de gezeefde bloem door.

Klop het mengsel even met een garde op (laat het niet schuimen).

Vet een bakplaat met wat olie in en bestrooi hem met bloem.

Smeer met de bolle kant van een lepel telkens 1-2 eetlepels beslag in een ronde vorm op de bakplaat uit tot alle deeg is gebruikt.

Zet de bakplaat in een op 200°C voorverwarmde oven en bak de koekjes in ± 5 minuten goudgeel (ze zijn klaar als de randen kleuren).

Haal de koekjes één voor één uit de oven en vorm ze meteen door ze over

een omgekeerd glas te plooien.

Laat ze afkoelen en vul ze met ijs.

Laat de chocolade in de warme room smelten en schenk de saus over de koekjes.