Home > Recepten

Rozijnentaart, Turkse

(4-6 personen)

200 gr bloem

1/2 theelepel bakpoeder

een snufje zout

1 eetlepel citroenrasp

1 zakje vanillesuiker

75 gr suiker

1 ei

2 eetlepels yoghurt

125 gr boter

5 dl melk

100 gr amandelsnippers

500 gr rozijnen

1 pakje witte gelatine

2 kopjes geklopte slagroom

cognac

1 pakje instant vanillepudding

boter om in te vetten

paneermeel om mee te bestrooien
  • Omschrijving recept: Gebak; Turks
  • Aantal Porties: 4
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de bloem met het bakpoeder en het zout en zeef het op een werkblad.

Strooi er de geraspte citroenschil, de vanillesuiker en de suiker over, maak er een kuiltje in en giet daar het ei en de yoghurt in.

Verdeel de boter in vlokjes over de bloem en kneed de ingredienten met bloem bestoven handen van buiten naar binnen tot een glad en soepel deeg.

Wikkel het deeg in een vochtige doek en laat het in de koelkast minstens 1 uur rusten.

Rol het deeg vervolgens op een met bloem bestrooid werkblad tot het formaat van de bakvorm die u wilt gaan gebruiken uit.

Vet de bakvorm in en strooi er paneermeel in.

Leg het deeg in de vorm, prik er herhaaldelijk met een vork in en bak het 20-25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Neem het deeg uit de oven en zet het weg.

Verhit de melk in een pan en maak de vanillepudding volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Roer de amandelsnippers door de pudding en breng op smaak met cognac.

Neem de pudding van het vuur, laat haar afkoelen en verdeel de pudding gelijkmatig over het deeg.

Spoel de rozijnen onder koud stromend water af, laat ze goed uitlekken en verdeel ze over de taart.

Bereid de witte gelatine volgens de aanwijzingen op de verpakking, verdeel die over de rozijnen en laat het geheel daarna goed afkoelen.

Leg de rozijnentaart op een schaal, garneer met geklopte slagroom en serveer de taart direct.