Home > Recepten

Visitandine

500 g suiker

500 g amandelpoeder

150 g bloem

12 eiwitten

750 g boter

4 eiwitten
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng 500 gr suiker met 500 gr amandelpoeder en 150 gr gezeefde bloem.

Voeg er beetje bij beetje 12 eiwitten aan toe en werk ze er grondig door met op het laatst 750 gr gesmolten, nauwelijks nog warme boter.

Meng er tenslotte 4 zeer stijfgeklopte, in de koelkast gekoelde eiwitten door.

Beboter de vormpjes voor deegschuitjes en vul ze, met behulp van een spuitzak met grote gladde spuitmond, met kleine hoeveelheden van het beslag.

Zet ze in een op 220°C voorverwarmde oven tot de gebakjes goudgeel gekleurd en vanbinnen zacht zijn.

Notities

Een rond taartje in de vorm van een schuitje, waarvan het deeg veel eiwit bevat en verder fijngemalen amandelen, boter en suiker.

Soms wordt de bovenkant na het bakken bestreken met abrikozenjam en daarna met suikerglazuur met Kirsch.

Deze taartjes zijn oorspronkelijk het product van kloosters en zijn bedacht om overgebleven eiwitten te gebruiken.