Home > Recepten

Winterse notentaart

250 gr gepelde walnoten

125 gr boter

250 gr suiker

1 eetlepel rum

4 eieren (nr. 3)

50 gr bloem

abrikozenjam
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Vet een springvorm van 22 cm doorsnee in en bedek de bodem met bakpapier of aluminiumfolie.

Houd een paar mooie noten apart voor de garnering en maal de rest fijn.

Klop de eieren los.

Zeef de bloem.

Roer de boter zacht en romig.

Roer er achtereenvolgens zeer geleidelijk de gemalen noten, de suiker, de rum, de losgeklopte eieren en de gezeefde bloem door.

Roer het beslag mooi glad en schep het in de springvorm.

Bak de taart iets onder het midden in de oven in ruim een half uur gaar.

Schakel de oven uit, haal de taart na 5 minuten uit de springvorm en laat hem op een rooster verder afkoelen.

Bestrijk, als de taart volledig is afgekoeld, de bovenkant met abrikozenjam en garneer hem met de achtergehouden noten.