Home > Recepten

Worteltaart met roomkaas

voor de taart:

3 kopjes bloem

1 1/2 kopje witte basterdsuiker

1 theelepel zout

1 1/2 theelepel bakpoeder

1 kopje ananasstukjes met de siroop (blik)

2 kopjes geraspte wortel

4 eieren

3 3/4 dl plantaardige olie

1 theelepel vanille-essence

1 kopje gehakte walnoten



voor de toplaag:

1 kopje gezeefde poedersuiker

125 gr Mon Chou (op kamertemperatuur)

vanille-essence of citroensap naar smaak.
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Vet 2 ronde lage bakvormen van ± 20 cm doorsnee met boter in en bekleed ze met bakpapier.

Zeef de bloem, de suiker, het zout en het bakpoeder in een deegkom.

Voeg de ananas, wortel, eieren, olie en vanille toe en mix hiervan een beslag.

Roer er daarna de walnoten door.

Verdeel dit beslag over de 2 bakvormen en bak het een uur in de oven.

De tart is gaar als een erin gestoken satéprikker er schoon uitkomt.

Keer de vormen om en laat de cake op een ovenrooster afkoelen.

Roer voor de toplaag de poedersuiker beetje bij beetje door de roomkaas tot die luchtig is.

Voeg dan naar smaak citroensap of vanille-essence toe.

Besmeer de afgekoelde cake met de roomkaas, leg de tweede cake erop en besmeer die met het overige roomkaasmengsel.