Home > Recepten

Yoghurt-notencake

100 gr boter

200 gr suiker

4 eieren

200 gr bloem

1 theelepel bakpoeder

zout

kaneel

2 dl yoghurt

50 gr geraspte pure chocolade

100 gr grofgehakte hazelnoten
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop de boter met de suiker wit en piekerig en klop er één voor één de eieren door.

Zeef de bloem met het bakpoeder, zout en kaneel en schep dit, afgewisseld met de yoghurt bij het eimengsel.

Schep er de chocola en de hazelnoten door.

Schep het deeg in een ingevet cakeblik en bak het 15 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.

Temper de oven tot 150°C en bak de cake in 30-45 minuten gaar.

Laat de cake 10 minuten in de uitgeschakelde oven staan, keer hem op een rooster en laat het uitdampen.