Home > Recepten

Zandkoekjes

250 gr bloem

1/4 theelepel nootmuskaat

150 gr lichtbruine basterdsuiker

150 gr boter

1 ei

1 eetlepel melk

4 eetlepels witte kristalsuiker

1 theelepel kaneel

boter om in te vetten
  • Omschrijving recept: Koekjes
  • Aantal Porties: 45
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng de bloem, de nootmuskaat en de basterdsuiker door elkaar.

Voeg de boter in klontjes toe en kneed het (met koele hand) snel tot een glad deeg.

Klop het ei in een kommetje los en verdun het dan al kloppend met de melk.

Voeg dit mengsel aan het deeg toe en kneed het erdoor.

Laat het deeg afgedekt op een koele plaats minstens 1 uur rusten.

Bestuif het werkvlak met bloem, rol steeds stukjes van het deeg tot zeer dunne lappen uit en steek er met een klein gekarteld vormpje koekjes uit.

Meng de suiker en de kaneel door elkaar.

Bestrooi de koekjes daarmee en leg ze op een beboterd bakblik.

Verwarm de oven voor op 200°C, schuif het bakblik op de middelste richel en bak de koekjes in 8 minuten gaar.