Zoete aardappelkoekjes |
|
250 gr rode zoete aardappelen 625 gr gehakte amandelen 500 gr suiker 2 eidooiers 1 vanillestokje geraspte citroenschil 75 gr bloem 150 gr pijnboompitten 150 gr gehakte walnoten 2 eiwitten |
|
BereidingSchil de zoete aardappelen en snijd ze in grove blokjes.Doe ze in een pan en giet er zoveel water bij dat ze onder staan. Voeg het opengespleten vanillestokje toe en schraap het merg eruit. Breng het geheel aan de kook en kook de aardappelen in ± 15 minuten gaar. Giet ze goed af, doe ze in een grote kom en stamp ze tot puree. Doe de amandelen, de suiker, de eidooiers en de citroenrasp bij de afgekoelde puree en schep alles met een pollepel tot een glad deeg dat een beetje op gepureerde aardappelen lijkt. Kneed het deeg een paar minuten in een kom, dek de kom met een theedoek af en laat het rusten. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakplaat met olie in. Doe de pijnboompitten en de walnoten in en ondiepe kom. Neem stukjes deeg ter grootte van een walnoot, maak hier balletjes van en plet ze licht. Bestrijk ze met wat eiwit en haal ze vervolgens door de gehakte noten. Schik de koekjes niet te dicht op elkaar op de bakplaat en zet ze 15-20 minuten in de oven tot de koekjes goudbruin zijn. |
Home > Recepten